Un avion a fost „deranjat” de o dronă pe aeroportul din LA

Lufthansa-drone

Un pilot al companiei germane Lufthansa a raportat un incident în faza procedurilor de aterizare a aeronavei Airbus A380 pe aeroportul LAX – Los Angeles International din SUA. Pilotul avionului a contactat imediat turnul de control în momentul în care a sesizat o dronă care zbura în imediata apropiere a cabinei.

Traiectoria aeronavei aflată în faza de aterizare, la aproximativ 23 km distanță de aeroport, având o altitudine de 1500 de metri a fost perturbată de o dronă ce se deplasa în proximitatea cabinei piloților. Chiar dacă gabaritul dintre cele două aparate nu se poate compara, pilotul a atenționat turnul de control deoarece nu a putut aproxima dacă aeronava va lovi sau nu drona și ce repercusiuni ar fi putut avea acest lucru. Din fericire aeronava a aterizat fără probleme, trecând pe sub dronă, viața pasagerilor nefiind pusă în pericol.

Având în vedere strictețea legislației din SUA atunci când cine vorba de deținerea și manipularea dronelor  în spațiu public, turnul de control a alertat divizia aeriană a departamentului de poliție. Imediat după eveniment, autoritatea care reglementează regulile aviației (FAA – Federal Aviation Administration) a ținut o conferință de presă în care a explicat ce riscuri poate genera un astfel de eveniment.

Conform LA Times, aeroportul LAX este al doilea cel mai aglomerat din Statele Unite, tot aici fiind înregistrate din anul 2014 până în prezent nu mai puțin de 24 de evenimente în care au fost reclamate drone ce zburau în imediata apropiere a aeronavelor. Același raport arată că aproximativ 200 de piloți au raportat incidente asemănătoare în tot districtul din California.

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *