Extensiile din Chrome vor putea fi folosite și în Microsoft Edge

edge-browser

În curând browser-ul Edge (Windows 10) ar urma să permită utilizatorilor folosirea extensiilor din Chrome.

Având în vedere că noul browser (Edge) promovat de Microsoft odată cu lansarea sistemului de operare Windows 10 se bucură de o popularitate din ce în ce mai mare, gigantul din Redmond dorește să îi îmbunătățească constant experiența de utilizare. Astfel, browser-ul Edge, înlocuitorul mult mai cunoscutului Internet Explorer ar urma să permită utilizatorilor importarea extensiilor oferite de concurența de la Google (Chrome).

Pentru cei care încă nu știați, extensiile modifică aspectul și funcționalitatea browser-ului în funcție de preferințele fiecărui utilizator. Astfel, programele de tip AdBlock, convertor PDF-Word, Wallpaper etc. facilitează navigarea pe internet, ușurând sau îmbunătățind munca utilizatorului. Google folosește propria arhitectură pentru a realiza o extensie, fiind necesară scrierea unui cod nou pentru fiecare extensie. Extensiile (API) sunt dezvoltate de programatori în diferite tehnologi (HTML, JavaScript sau CSS).

Recent, într-o postare pe Twitter, Jacob Rossi, Microsoft Senior Program Manager a anunțat că gigantul tehnologic dezvoltă propriul portal care va permite extensiilor din Chrome să ruleze și în Edge.

“Multe întrebări legate de acest subiect: da, lucrăm în acest moment la o unealtă care va permite integrarea extensiilor din Chrome în Edge. Încă nu am finalizat proiectul și nu toate extensiile vor fi suportate din prima” a declarat acesta.

Dat fiind faptul că Microsoft se află în faza de testare a noii unelte, doar utilizatorii înregistrați în programul Insiders au acces la noul tool, cel mai probabil pentru a oferi un feedback inginerilor de la Microsoft.

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *