Espressorul acesta primește comenzi direct de la smartphone

NespressoHeaderFaceți cunoștință cu primul aparat de cafea care primește comenzi direct de la smartphone

Tehnologia IoT (Internet of Things) integrează din ce în ce mai multe echipamente electrocasnice în rețeaua internetului, “oferindu-le” abilitatea de a fi SMART. Astfel, pe lângă mașina de spălat, frigiderul sau cuptorul SMART, a venit rândul primului espressor de cafea inteligent.

Nespresso Prodigio este primul espressor de cafea ce primește comenzi prin intermediul serviciului Bluetooth direct de la smartphone-urile cu sistem de operare Android sau iOS. Utilizatorul mai trebuie să se mai asigure doar că espressor-ul are cafea boabe și apă suficientă.

Așa că spre deosebire de espressoarele mai puțin avansate, ce permit doar programarea cafelei la o oră prestabilită, espresorul smart îi oferă utilizatorului posibilitatea de a programa o binemeritată porție de cafea oricând are nevoie. Espressorul poate fi programat să livreze un espresso scurt, normal sau lung. În cazul în care utilizatorul dorește un macchiato sau latte, espressorul realizează automat amestecul cafelei cu lapte, potrivind perfect aroma băuturii cofeinizate.

Mai mult decât atât, prin intermediul aplicației dedicate utilizatorul este informat în momentul în care rezervele (de cafea și apă) sunt la limită sau în cazul unei erori (decalcifierea apei, mecanism blocat etc.).

Espressorul smart este disponibil pentru precomandă pe site-ul producătorului pentru suma de 249 dolari.

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *