Apple a lansat iPhone SE – Vezi cum arată noul smartphone

apple-iphone-se-03

Image credit: AOL

Se pare că Apple nu a abandonat ideea unui smartphone dedicat persoanelor cu buget limitat, dar care totuși își doresc o experiență de utilizare premium. Compania americană a prezentat luni seara un nou device iPhone – SE, smartphone ce seamănă izbitor de bine cu modelul lansat în  2013 – iPhone 5s. De fapt, singura diferență la exterior dintre cele două terminale e noua  culoare pe care a împrumutat-o carcasa modelului SE: rose gold.

apple-iphone-se-2

iPhone SE are integrat un display IPS Retina cu diagonală de 4 inch și rezoluție 1136 x 640 pixeli. Chiar dacă la exterior design-ul device-ului seamănă cu iPhone 5s, terminalul beneficiază de componente interne de generație mai nouă. Puterea de procesare este asigurată de cipul A9, un dual-core produs în „curtea interioară” de inginerii din Cupertino. Smartphone-ul este echipat cu două camere de fotografiat: principală de 12 megapixeli, cu o deschidere focală de 2.2mm și secundară de 1.2 megapixeli, capabilă să înregistreze HD. Ca și noutate, smartphone-ul va rula cel mai nou sistem de operare oferit de Apple – iOS 9.3.

apple-iphone-se-1

Device-ul are integrat senzori de amprentă (Touch ID), accelerometru, giroscop și compas. iPhone SE este disponibil în două modele: cu capacitate de stocare de 16 sau 64 GB. Apple susține că a îmbunătățit autonomia device-ului, acumulatorul rezistând până la 13 ore în condiții de utilizare continuă cu Wi-Fi-ul deschis.

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

1 Response

  1. March 22, 2016

    […] doar iPhone-ul “scade în greutate”! Apple a prezentat în cadrul evenimentului din Cupertino un nou […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *