A fost lansată aplicația care îi arată utilizatorului unde se vinde cea mai ieftină benzină

GasBuddy

Recent a fost lansată o aplicație care înregistrează prețurile carburanților, oferind utilizatorilor un grafic cu cea mai bună soluție raportată la prețul carburantului și distanța la care se află stația de alimentare.

Aplicația GasBuddy a fost lansată la nivel național în Australia, conectând în timp real listele cu prețuri de la cele mai multe stații de alimentare din vastul teritoriu al cangurilor. Aplicația este disponibilă utilizatorilor care folosesc device-uri cu sistem de operare bazat pe Android și iOS.

GasBuddy se bazează în mare parte pe utilizatorii care trebuie să confirme sau să infirme prețul de la pompă în momentul în care alimentează autoturismul cu carburant. Pentru a încuraja utilizatorii să actualizeze cât mai rapid prețurile de la pompă, aplicația le oferă bonusuri care pot fi transformate într-un cupon în valoare de 100$ pe care îl pot folosi în momentul în care alimentează autovehiculele cu carburant.GasBuddy_incarsearch

În America există deja de prin anul 2009 o aplicație extrem de populară care monitorizează prețul carburanților de la diferite pompe. De la lansare aplicația a fost descărcată de peste 56 de milioane de utilizatori, bazele de date fiind întreținute constant de 15 milioane de utilizatori activi.

Sunt curios dacă și în România ar prinde o astfel de aplicație, mai ales că foarte mulți șoferi folosesc deja aplicații de navigație și trafic (Hărți de la Google) și Waze (Colegul’).

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *