Volvo renunță definitiv la tradiționala cheie de acces în autoturism

Volvo_Phone_as_KeyÎncepând de anul viitor, Volvo va deveni primul producător de autoturisme ce va elimina tradiționala cheie de acces în mașină.

Suedezii vor renunța inclusiv la cheia care se conectează la autoturism pe baza serviciului Bluetooth. În schimb, producătorul de autoturisme și camioane va implementa o nouă tehnologie ce va permite accesul și controlul autovehiculelor cu ajutorul smartphone-ului sau a tabletei. În prezent Volvo testează tehnologia în cadrul unui proiect de tip car-sharing (asemănător cu cel desfășurat de unul dintre operatorii de telefonie de la noi din țară).

Utilizatorii vor interacționa cu autoturismele smart prin intermediul unei aplicații dedicate, având posibilitatea ca de pe device-ul inteligent să pornească mașina, să securizeze ușile sau să deschidă portbagajul.

Volvo_Phone_as_Key__

Însă, poate cea mai mare implicație a noii tehnologii ce ar urma să fie implementată de Volvo în autoturismele de serie, ar fi ideea de a partaja autovehiculul și cu alte persoane. Adică, proprietarul poate asigna și altor conducători accesul la autoturism direct de pe smartphone. Astfel, autovehiculul ar urma să fie utilizat de mai mulți conducători în funcție de programul și itinerarul fiecăruia.

Având un termen atât de scurt de respectat (2017), Volvo trebuie să găsească rapid soluții pentru problemele de genul: ce faci dacă ți se descarcă bateria de la smartphone? sau dacă device-ul îți este furat? sau dacă nu ai semnal?…

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *