Plus 10 – Vezi cum arată primul PC 2în1 marca Alcatel

2in1-Alcatel-Plus10 (1)

Plus 10 este primul PC 2în1 din portofoliul celor de la Alcatel.

Compania franceză Alcatel este cunoscută pe piață mai degrabă datorită smartphone-urilor ieftine cu sistem de operare Android. Însă, francezii și-au propus să testeze piața PC-urilor cu un model ce îmbină două aspecte esențiale: portabilitatea unei tablete și eficiența unui laptop cu tastatură.

Device-ul Plus 10 (tabletă + tastatură) rulează cel mai nou sistem de operare oferit de Microsoft (Windows 10). Chiar dacă specificațiile tehnice nu sunt de top, terminalul va face față cu brio task-urilor obișnuite de la birou (word, aplicații, email, calendar etc.).

PC-ul are un display IPS LCD de 10.1 inch, cu o rezoluție de 1.280 x 800px. Puterea de procesare va fi asigurată de un cip Intel (Atom x5 Z8350), tactat la 1.92 GHz, alături de 2GB memorie RAM. Capacitatea de stocare a datelor este de 32 GB, însă poate fi suplimentată cu ajutorul unui card microSD.

2in1-Alcatel-Plus10 (2)

Device-ul are trei moduri de lucru: tabletă, atunci când nu este alipită tastatura, laptop și monitor în cazul în care utilizatorul transformă tastatura în stand pentru proiecții video. Chiar dacă are integrată o baterie de 8100 miliamperi, din cauza display-ului generos autonomia device-ului nu va depăși 9 ore cu o singură încărcare.

Poate cel mai mare atuu al PC-ului este integrarea sistemului de operare Windows 10, care depășește obstacolele sistemului de operare Android în mediu de producție. La nevoie, pentru a avea un nivel de productivitate mai mare, corporatistul obișnuit poate conecta și la un al doilea monitor, datorită portului microHDMI.

Una peste alta, device-ul produs de Alcatel va satisface cu brio task-urile banale de la birou, însă nimic mai mult. Totuși, un factor cheie pentru un eventual succes pe piață va fi prețul de achiziție.

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *