Monopoly avansează! Adio, bancnote de hârtie, bun venit, card bancar!

Monopoly-Fanii jocului Monopoly au primit o veste bună, sau nu, depinde din ce poziție privesc următoarea știre. Celebrul joc imobiliar, care te învață să îți deprinzi spiritul antreprenorial renunță la banii de hârtie, locul acestora fiind luat de cărțile bancare electronice.

Hasbro, producătorul oficial al îndrăgitului joc imobiliar a prezentat o nouă versiune, în care banii de hârtie, cât și poziția bancherului, sunt eliminate. În loc de tradiționalele bancnote de hârtie, jucătorii primesc carduri bancare cu care pot cumpăra proprietăți, plăti sau încasa chirii de la ceilalți jucători. Cardurile electronice (care au integrate un cod unic) sunt scanate în momentul în care se face o tranzacție pe un dispozitiv electronic, unde este introdusă suma digitală pe care jucătorul urmează să o primească sau trebuie să o restituie.

Chiar dacă este o schimbare majoră, sunt sigur că vor fi persoane care vor dori să joace în continuare Monopoly în forma tradițională, cu care acesta s-a consacrat.

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *