17 RON – Atât costă cel mai ieftin smartphone din lume

Freedom 251

O companie din India a lansat astăzi cel mai ieftin smartphone din lume.

Doar 4 dolari, adică 17 lei, costă terminalul Freedom 251. Compania dorește astfel să contribuie la planul general care are ca scop conectarea poporului indian, oferind acces la internet și telefonie persoanelor aflate în zonele slab dezvoltate.

Specificații tehnice:

Smartphone-ul Freedom 251 are un display de 4 inch, iar puterea de procesare este asigurată de un cip cu patru nuclee tactat la 1.3 GHz, alături de 1 GB memorie RAM. Bateria de doar 1450 miliamperi va asigura o autonomie de 2 zile, având în vedere că consumatorul principal de energie (display-ul), are o diagonală modestă.

La capitolul foto/video terminalul stă cam așa: două camere de fotografiat, de 3.2 megapixeli cu LED flash și autofocus (principală) și 0.3 megapixeli (secundară). Chiar dacă capacitatea de stocare este de doar 8 GB, utilizatorul poate suplimenta spațiul cu încă 32 GB cu ajutorul unui card microSD.

Freedom-251-

Surprizele plăcute nu se opresc aici! Google furnizează sistemul de operare (Android Lollipop 5.1), având gata instalate aplicații precum Facebook, YouTube, Google Play, WhatsApp, dar și altele dedicate sectorului medical, securității și agriculturii.

Zvonurile sugerează faptul că guvernul indian este implicat în dezvoltarea acestui smartphone, încurajând astfel compania producătoare (Ringing Bells) să livreze cel mai ieftin smartphone din lume.

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *