Ce semnifică defapt “i”-ul de la iPhone, iPad sau iMac?

Steve-jobs

Te-ai gândit vreodată ce semnifică mai exact acel “i”, pus înaintea fiecărui iPhone, iPad sau iMac ?

Ne-am obișnuit cu produsele premium lansate de Apple de-a lungul anilor, iar aproape că fiecare dintre noi a avut un iPhone sau are un prieten care deține un terminal fabricat de gigantul din Cupertino. Însă te-ai întrebat vreodată ce semnifică acel “i” pus înaintea fiecărui device?

Totul începe în anul 1998, atunci când Steve Jobs, regretatul co-fondator al companiei americane, a prezentat publicului larg laptopul iMac. “iMac reprezintă legătura entuziasmantă dintre Internet și simplitatea computerului personal Macintosh” declara în fața audienței Steve. “Ne dorim ca acest produs să îndeplinească o nevoie simplă: să fie mobil și să asigure conectivitatea la Internet” a mai adăugat acesta. Rețineți că ne aflăm în 1998, anul când internetul era abia la începuturi pentru utilizatorii obișnuiți.

Steve a explicat mai târziu ce semnifică “i”-ul alipit cuvântului Mac:

  • Internet
  • Individual (personal)
  • Instruire
  • Informare
  • Inspirație

iAppleSlide

Chiar dacă odată cu lansarea primului telefon (iPhone), reprezentativă pentru “i”-ul din față mai era doar conectivitatea la Internet, fiecare device lansat de Apple a păstrat simbolul valorilor inițiale cu care compania americană s-a consacrat.

De notat ar mai fi faptul că odată cu extinderea companiei și în alte categorii tehnologice, Apple nu a mai folosit “i”-ul pentru produsele reprezentative. Astfel, ceasul inteligent a devenit AppleWatch în loc de iWatch, iar televizorul inteligent Apple TV în loc de iTV.

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *