Dispozitivul acesta îți încarcă bateria telefonului doar cu apă sărată

jaq-baterie-externa (1)

La târgul dedicat împătimiților de tehnologie din Las Vegas, a fost prezentat un accesoriu foarte interesant: o baterie externă care alimentează acumulatorul smartphone-ului cu energie, însă care nu trebuie alimentată de la priză atunci când se descarcă. Smart nu?

Echipa suedeză MyFC a prezentat la CES un device revoluționar care folosește apa sărată pentru a obține energie „verde”. Dispozitivul folosește oxigenul și apa sărată, pe care le combină într-un proces chimic, obținând electricitate. Apoi, energia rezultată este înmagazinată și transferată la acumulatorul smartphone-ului.

Dispozitivul este format din două părti: cartela Power Card care are dimensiuni apropiate unei cărți de credit (ce conține apă sărată) și carcasa în care are loc procesul chimic propriu zis.

jaq-baterie-externa (2)

Odată unite (cartela și carcasa), în interior are loc o reacție chimică care separă atomii de hidrogen (ce provin de la apa sărată) de electroni. În momentul în care atomii de hidrogen sunt deposedați de electronii lor, devin ioni de hidrogen încărcați pozitiv, fiind apoi capabili să se deplaseze prin celula de combustibil de electrolit – o membrană care limitează mișcarea ionilor în celulă. Energia rezultată este înmagazinată în interiorul unui acumulator de 1800 miliamperi (suficient cât să încarce bateria unui iPhone 6).

Chiar dacă nu comercializează deocamdată bateria externă, compania suedeză speră ca până la finele acestui an să onoreze primele comenzi.

jaq-baterie-externa (1)

Ionut Sandu

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *