5 milioane de dolari ar putea să plătească Apple în urma unui proces intentat de utilizatorii iPhone 4s

Apple1

Compania americană a fost chemată într-un proces intentat de mai mulți utilizatori ai terminalelor iPhone 4s, care cer daune de 5 milioane de dolari.

Gigantul din Cupertino se mândrește cu faptul că oferă suport software și pentru terminalele mai vechi, promițându-le clienților în continuare o experiență de utilizare premium, chiar dacă device-urile au deja 2-3 ani vechime. Însă așa să fie?

Un avocat din New York (SUA) a trimis compania în judecată, susținând că Apple a mințit utilizatorii terminalelor iPhone 4s, prin reclame false, ademenindu-i să își actualizeze device-urile la cea mai nouă versiune a sistemului de operare iOS (9).

Mai exact, după actualizarea terminalelor iPhone 4s la iOS 9, performanța smartphone-urilor a avut serios de suferit, device-urile funcționând mult mai încet. Astfel, utilizatorii au fost puși în fața unei mari dileme: să folosească în continuare smartphone-ul, alături de numeroase bug-uri (erori în codul de bază al softului) care afectau serios performanțele și experiența de utilizare sau să cheltuiască câteva sute de dolari pe un terminal nou.

iphone4s

La momentul când a fost prezentat sistemul de operare iOS 9, Apple a declarat public că toate terminalele iPhone 4s sunt compatibile, subliniind faptul că noul soft va îmbunătăți securitatea și durata de viață a bateriei, însă nu au avertizat utilizatorii cu privire la un aspect mai puțin plăcut: impactul negativ asupra performanțelor.

Printre problemele semnalate de avocat a fost menționată inclusiv funcționalitatea de bază a telefonului: efectuarea apelurilor telefonice, citirea emailurilor și expedierea mesajelor au avut de suferit după actualizarea la iOS 9. În ciuda acestor lucruri Apple mai este acuzată și de faptul că nu a permis utilizatorilor să revină la vechea versiune a sistemului de operare, obligând posesorii device-urilor iPhone 4s să folosească sistemul de operare iOS 9.

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *