Oficial, Apple prezintă husa care oferă 25 de ore de autonomie

smart-battery-caseApple a prezentat oficial husa care oferă 25 de ore de autonomie de funcționare terminalelor iPhone 6

Nu mai este pentru nimeni o noutate faptul că terminalele produse de Apple oferă o autonomie de funcționare scăzută (1-2 zile de funcționare). Această problemă deranjantă se datorează în mare parte display-ului, care consumă cea mai mare parte a bateriei.

Pentru a veni în ajutorul milioanelor de utilizatori (dar și pentru profit), o serie de comercianți au scos pe piață baterii externe, huse reîncărcabile, borsete sau chiar curele care oferă un surplus de energie device-urilor smart. Având forme și culori de tot felul, dispozitivele se comercializează la prețuri cuprinse între 50 și 200+ $ în funcție de brand și capacitatea de înmagazinare a energiei.

Apple a neglijat până acum această problemă, obligându-și practic fanii loiali (și nu numai) să găsească în altă parte o soluție. Însă acest aspect s-a schimbat de astăzi, deoarece gigantul din Cupertino a prezentat husa Smart Battery Case, ce oferă terminalelor iPhone 6s și iPhone 6s Plus un surplus de energie (până la 25 ore de funcționare). Apple împușcă așadar doi iepuri dintr-o lovitură: oferă o husă ce va proteja terminalul în eventualitatea contactului cu obiectele contondente și îi dublează în același timp durata de funcționare. Smart Battery Case costă 99 de dolari și va atenționa utilizatorii printr-o notificare în momentul în care smartphone-ul va funcționa pe „rezervă”.

smart-battery-case

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *