Google şi Ford vor prezenta primul autoturism de serie care se deplasează fără şofer

google-car-prototype-pic

Potrivit Yahoo Auto, Google a încheiat un parteneriat cu constructorul american Ford în vederea prezentării unui autovehicul care se va deplasa fără șofer.

Conform Yahoo, cei doi giganți își unesc în premieră forțele pentru  producerea primelor autoturisme de serie care se vor deplasa pe străzi, fără șofer. Primul autovehicul fabricat sub licența Ford, însă cu tehnologia dezvoltată de Google, ar urma să fie prezentat publicului larg în Ianuarie în cadrul unui târg dedicat din Las Vegas (CES). Oficial, Google şi Ford nu au confirmat noua înțelegere, însă zvonurile arată că Ford ar urma să integreze prețioasa tehnologie dezvoltată de Google în viitoarele autoturisme de serie.

Conform unei alte publicații de peste ocean (Bloomberg), Google intenționează să separe complet divizia autovehiculelor fără șofer, urmând ca în viitorul apropiat noua entitate să demareze un proiect de tip Taxi, asemănător Uber, însă fără şofer la volan. Practic, clienții care vor comanda un taxi prin intermediul aplicației dedicate vor primi un autoturism fără şofer care îi va transporta la destinație.

Gigantul din Mount View intenționează să încheie mai multe parteneriate cu diferiți producători auto (Audi, VW, BMW, etc.) care ar urma să cumpere, iar mai apoi să integreze tehnologia dezvoltată de Google în autoturismele de serie.

Așteptăm cu interes târgul din Ianuarie de la Las Vegas pentru a afla mai multe detalii despre planurile celor două companii.

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *