Faceți cunoștință cu Samsung Galaxy A9, un phablet de categorie grea

Samsung-Galaxy-A9

Gigantul sud-coreean a prezentat publicului larg cel mai nou vârf de gamă în materie de phablet-uri: Samsung Galaxy A9. Device-ul care îl va înlocui pe “fratele mai mic” A8, are doar 7,4 milimetri grosime și un display cu o diagonală de 6 inch AMOLED, cu o rezoluție Full HD (1080p).

Design-ul terminalului Samsung Galaxy A9 păstrează aceleași linii curate și subțiri, plasând smartphone-ul în categoria device-urilor premium. Ecranul și carcasa spate sunt elegant protejate pe margini de o carcasă metalică frumos finisată, având colțurile rotunjite.

Samsung-Galaxy-A9-2

Având un display de dimensiuni atât de generoase, terminalul are o baterie uriașă de 4000 miliamperi, care ar trebui să ofere o autonomie de aproximativ două zile de funcționare.

Specificații tehnice

Chiar dacă nu face parte din seria Galaxy S, A9 deține specificații tehnice de top:

Puterea de procesare este asigurată de un cip cu opt nuclee oferit de Snapdragon (625), alături de 3 GB memorie RAM. Capacitatea de stocare este de 32 GB, însă utilizatorul poate opta și pentru un card de memorie microSD de până la 128 GB. Camera principală are 13 megapixeli, iar camera secundară (perfectă pentru împătimiții de selfie-uri) are 8 megapixeli.

Samsung-Galaxy-A9-3

Device-ul rulează Android Lollipop, însă cu interfață personalizată de Samsung. Alte caracteristici interesante: senzor de amprentă, încărcare rapidă, 4G și dual-sim.

Inițial Samsung va comercializa device-ul în China, iar mai apoi pe piețele internaționale. Încă nu au fost oferite date cu privire la prețul de achiziție.

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *