Facebook introduce serviciul de transmisie live pentru toţi utilizatorii

fb-video

Rețeaua socială îşi extinde serviciile oferite utilizatorilor, adăugând o nouă facilitate: transmisia live.

Facebook a permis în trecut doar unui număr limitat de utilizatori (majoritatea persoane publice cu sute de mii de urmăritori) să folosească serviciul de transmisie live.

Noua caracteristică, intitulată sugestiv Live (în direct), va fi disponibilă inițial doar persoanelor care se află pe teritoriul Statelor Unite şi care folosesc terminale cu sistemul de operare iOS (iPhone).

Live-2

Utilizatorii pot începe transmisia în direct, acționând pictograma specifică, plasată în proximitatea meniului principal. În mod similar, ca alte aplicaţii care fac același lucru (transmisie în direct), Facebook le permite utilizatorilor să selecteze grupul persoanelor (privat, familie, serviciu sau public) care pot urmări transmisia. Odată începută difuzarea în direct, utilizatorul este informat în timp real cu privire la numărul vizitatorilor care sunt conectați la transmisie, având în același timp posibilitatea de a coresponda cu aceștia prin intermediul mesajelor. După ce transmisia este finalizată, videoclipul se salvează automat, rămânând pe “peretele” utilizatorului.

Alături de serviciul Live, Facebook a prezentat noul meniu Status. Acționând câmpul cu sintagma “La ce te gândești“, Facebook îţi va sugera automat modul prin care să îţi împărtășești momentele speciale cu restul prietenilor virtuali: scrie o postare, încarcă o fotografie/un videoclip, localizare, exprimă starea sau transmite în direct.

Sharing-1-1-311x640

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *