CEO-ul Google s-a întâlnit cu creatorul celebrului joc Flappy Bird

CEO-ul Google-intalnire

Dong Nguyen (stânga) şi Sundar Pichai (dreapta)

CEO-ul Google, Sundar Pichai şi Dong Nguyen (creatorul celebrului joc Flappy Bird) s-au întâlnit astăzi în Hanoi, Vietnam.

Tânărul Sundar Pichai care a preluat în Februarie atribuția de director executiv al corporației americane Google, a avut o întrevedere mai puțin oficială cu dezvoltatorul popularului joc Flappy Bird.

Într-o postare pe Twitter, Sudan menţiona: „M-am bucurat să mă întâlnesc astăzi în Hanoi cu Dong Nguyen, creatorul Flappy Bird, loc de unde apar tot mai mulţi programatori foarte buni”.  În replică, tânărul dezvoltator a declarat că s-a simţit onorat să îl întâlnească pe omul care conduce cea mai puternică companie din internet.

Tânărul programator a devenit celebru la nivel internaţional în Februarie 2014, după ce jocul Flappy Bird a devenit foarte popular în rândul a milioane de tineri. Simplitatea jocului alături de nivelul ridicat al dificultății de trecere al stagiilor au stârnit foarte multe reacții amuzante din partea utilizatorilor, viralizând în scurt timp jocul. Conform statisticilor, jocul Flappy Bird realiza venituri de 50.000 de dolari pe zi doar din reclame. La scurt timp după lansare, Nguyen a fost nevoit să retragă jocul, din cauza faptului că s-a simțit copleșit şi nepregătit de amploarea evenimentelor.

Astăzi, tânărul face parte dintr-o echipă de şase programatori care au pus bazele unui nou joc (Swing Copters 2), care însă nu s-a bucurat de o popularitate la fel de mare ca Flappy Bird.

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

1 Response

  1. February 9, 2016

    […] companiei SEC Filing, Sundar Pichai, CEO-ul  Google, a primit la începutul acestei luni un pachet de acțiuni în valoare de 199 de […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *