Plătește acum 99$ ca să îți distrugi porturile USB de la laptop?!

usb-killer

Pe platforma online care atrage fonduri pentru ideile aflate doar în faza de dezvoltare a apărut unul dintre cele mai ciudate proiecte. O echipă de antreprenori din Rusia încearcă să strângă bani pentru un proiect inedit/ciudat: un stick care arde la propriu porturile USB alte laptopului sau PC-ului. Da! Oamenii aceștia cer banii pentru un produs care îți strică la propriu computerul. Ca să fie și mai interesant, pe pagina de prezentare a produsului, apare o notă informativă prin care utilizatorul este informat că există posibilitatea ca toată placa de bază a sistemului de calcul să fie distrusă în cazul utilizării stick-ului „inovativ”.

Conform dezvoltatorilor, USB Killer dorește să vină în ajutorul persoanelor care lucrează cu date care au caracter sensibil. Cum? Distrugând porturile USB, eliminând astfel șansa ca persoanele rău intenționate să copieze informațiile pe un suport de stocare de tip USB (memorie stick, HDD portabil etc.)

Ce nu au luat în calcul producătorii este soluția extrem de simplă și elegantă oferită de Windows pentru acest tip de probleme: blocarea porturilor USB la nivel de software. Practic, modificând regiștrii sau aplicând o setare din Grupul de Politici, utilizatorul poate folosi în continuare componente periferice (cum ar fi mouse-ul), însă sistemul de operare nu va accesa pe același port USB nici un echipament de stocare. Dar cred că pentru unii va fi mai ușor și comod să rezolve problema cu sick-ul USB KILLER…

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

4 Responses

  1. alex says:

    Poate ca pentru unii (americani) ca vi mai usor sa distruga ceva, in loc sa gandeasca …

  2. alin sighet says:

    Super tare sa ii faci un cadou la ex-ul sau ex-a :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *