“Mamă, cum să pornesc chestia asta?”

junior-walkman

Doi tineri folosesc pentru prima dată un casetofon portabil. Dialogul este absolut memorabil!

“Am găsit un Walkman vechi și niște casete audio de prin anii 80”.  Așa își începe povestea utilizatorul care a încărcat videoclipul de mai jos. “Copiii mei habar nu au cum să folosească chestiile ăstea”.

Lansat pe data de 1 Iulie 1979 în Tokyo (Japonia), Sony Walkman a fost primul casetofon stereo portabil din lume. Dispozitivul cântărea aproape 400 grame, comparativ cu un iPhone 6 care cântărește 130 de grame și avea două mufe jack, astfel încât doi utilizatori aveau posibilitatea de a asculta muzică în același timp.

walkman0

Probabil că mulți dintre cititorii născuți după anul 2000 au auzit de “generația cu cheia la gât”. Ei bine pot să mă mândresc cu faptul că fac parte din generația ’91. Chiar dacă de multe ori se exagerează cu afirmații de genul “Juniorii din ziua de astăzi nu au o copilărie atât de frumoasă cum am avut-o noi” merită să observăm împreună schimbul radical al tehnologiei care ne înconjoară în prezent față de ceea ce aveam la dispoziție atunci.

Țin minte că pe la 10-12 ani am primit un Walkman (casetofon portabil) din State, care era super la modă. Da, era mare, dar față de casetofoanele obișnuite, Walkman-ul chiar era inovator. Pe atunci se făceau schimburi de casete, se colecționau casete, cele mai tari piese le ascultai… clar pe casete! Așa că dacă un aparat cu casete era și mobil, puteai spune mulțumit că le are pe toate.

În clipul de mai jos puteți observa doi tineri care folosesc pentru prima dată un Walkman.

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

1 Response

  1. mihai says:

    vremuri frumoase demult apuse …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *