Facebook le oferă utilizatorilor posibilitatea de a empatiza cu victimele atentatului de la Paris

Profile-Picture-Paris

Facebook oferă posibilitatea utilizatorilor să empatizeze cu victimele atentatului terorist de la Paris.

După cum probabil ați observat și voi în News Feed-ul de la Facebook, mai mulți sau mai puțini prieteni virtuali și-au modificat poza de la profil, exprimându-și astfel susținerea față de victimele atentatului îngrozitor de la Paris, în care și-au pierdut viața peste 120 de persoane.

Mișcarea venită din partea rețelei de socializare este similară cu ceea ce am mai văzut în luna Iunie, atunci când Facebook îndemna utilizatorii să susțină egalitatea între persoane, promovând legalizarea căsătoriei între persoane de același sex, apelând la simbolul curcubeului.facebook-suport-france

”Arătă-ți suportul față de persoanele afectate de incidentul de la Paris, încărcând temporar un șablon care reprezintă culorile statului francez” a notat David Marcus vice președintele Facebook.

Dacă doriți să vă personalizați fotografia de profil și să va exprimați în același timp susținerea față de poporul francez, trebuie să accesați butonul “Încearcă” poziționat în proximitatea știrilor care fac referire la nefericitul eveniment, iar mai apoi să încărcați o fotografie la alegere din galerie.

facebook-paris

După cum ne-a obișnuit și în cazul cutremurului devastator din Nepal, Facebook le permite utilizatorilor să ofere un status rapid prietenilor virtuali, în care anunță dacă au scăpat cu bine în urma unui eveniment major nefericit. Partea proastă este că deja am văzut multe persoane care nu au avut nici o treabă cu tragicul eveniment de vineri seara, dar s-au marcat ca fiind “bine”…

facebookparis_safetycheck_1

Dar până să apelăm la tehnologie ca să empatizăm cu unii sau cu alții, mai bine spunem o rugăciune fără a avea nevoie de atenția celorlalți.

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *