Acest dispozitiv dorește să prevină agresarea femeilor

Athena_Belt_Loop

Un raport din 2014 al Agenției pentru Drepturile Fundamentale a Uniunii Europene (FRA) prezintă rezultatele unei anchete privind violența împotriva femeilor, arătând amploarea abuzurilor suferite de reprezentantele sexului frumos acasă, la serviciu și în public.

  • 33 % din femei au fost supuse violenței fizice și/sau sexuale după vârsta de 15 ani, ceea ce înseamnă 62 de milioane de femei;
  • 22 % au fost supuse violenței fizice și/sau sexuale de către partener;
  • 5 % din numărul total al femeilor au fost violate
  • 18 % din femei au avut experiențe de urmărire în scopul hărțuirii după vârsta de 15 ani
  • 55 % din femei au fost supuse unei forme de hărțuire sexuală

Ancheta care stă la baza raportului arată clar că pentru a combate violența împotriva femeilor, este nevoie de măsuri din partea unor grupuri foarte variate, printre care angajatorii și profesioniștii din domeniul sănătății.

Tocmai de aceea firma Roar for Good prezintă primul accesoriu fashion care dorește să prevină și să reducă atacurile asupra femeilor vulnerabile. Mai pe scurt, dispozitivul smart emite o alarmă puternică, trimițând în același timp un mesaj de tip alertă apropiaților desemnați de utilizatoare, atenționându-i că se află în pericol.

Athena

Dezvoltatorii au prezentat ideea pe o platformă de tip crowdfunding (strângere de fonduri) unde au menționat că au nevoie de 40.000$ pentru a finaliza proiectul. În doar două zile compania a strâns nu mai puțin de 150.000$, promițând că va începe comercializarea produsului la mijlocul lunii Mai (2016).

Dispozitivul Athena are o formă circulară, acoperită de un silicon care previne alunecarea degetului atunci când este utilizat. Marginea gadget-ului este protejată de o carcasă din aluminiu frumos finisată. În partea de jos se află butonul de urgență care poate fi activat rapid și simplu printr-o simplă apăsare. Design-ul modern îi permite utilizatorului să folosească dispozitivul smart și ca un accesoriu (pandantiv sau „agrafă”).

Prin intermediul unei aplicații, utilizatorul poate seta agenda de contacte și alte preferințe.

Athena_Necklace

Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l și prietenilor tăi.

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

1 Response

  1. Vasile apatean says:

    sunt curios totusi cat de tare se va auzi acel difuzor ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *