AROGANȚĂ! Nike va lansa prima pereche de pantofi cu şireturi care se leagă singure

nike1

Reprezentanții Nike au confirmat existența primei perechi de pantofi care își leagă singură șireturile.

Pantofii intitulați Nike Mag au la bază conceptul din celebrul film Back to the Future (Înapoi în Viitor – 1985) care descrie călătoria în timp a celor două personaje principale Marty McFly şi “Doc” Brown. Pe atunci skateboard-ul plutitor, filmele 3D, dronele, cititorul de amprente sau chiar pantofii inteligenți erau privite ca simple ficțiuni.

În anunțul postat de reprezentanții Nike pe pagina oficială, se specifică faptul că mecanismul de înșiretare este un sistem responsive care detectează mișcarea piciorului, oferind în timp real utilizatorului un nivel maxim de confort și suport al labei piciorului. În plus, utilizatorul are la dispoziție un buton-led care ajustează la nevoie și manual sireturile, oferind susținere suplimentară gleznei.

Unul dintre actorii principali ce a jucat în pelicula Back to the Future, a primit prima pereche de pantofi Nike Mag alături de o scrisoare pe care a făcut-o publică prin intermediul platformei de social media, Twitter.

„Chiar dacă proiectul a debutat inițial de la o idee SF, suntem mândri să transformăm ficțiunea în realitate” se arată în scrisoarea primită de Michael J. Fox (Marty McFly). „Așa cum probabil știi și tu, inovația este un proces continuu la Nike, așa că suntem încântați de ceea ce ne așteaptă în viitor.”

Nike nu a oferit mai multe detalii despre prețul de comercializare sau eventuale caracteristici smart ale pantofilor, rezumându-se doar la a anunța că doritorii vor putea achiziționa primele perechi de pantofi începând cu primăvara anului 2016.

Tu ce părere ai despre noua pereche de pantofi smart Nike Mag?

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *