34 de milioane de dolari au costat autovehiculele distruse în timpul filmărilor peliculei James Bond Spectre

Spectre-James-Bond-autoturisme  (1)

Când ne gândim la un film de acțiune asociem automat câteva cuvinte cheie: urmăriri spectaculoase, efectele speciale și o coloană sonoră care ne ține cu sufletul la gură în fața ecranului. După cum este normal, tot pachetul care face telespectatorii să vibreze de emoție în fața televizorului vine cu un cost suplimentar pentru bugetul unei producții.

În modul caracteristic, seria producțiilor James Bond oferă telespectatorului din plin astfel de momente captivante. Ultima peliculă (Spectre) se pare că a doborât recordul all time în materie de costuri financiare ale efectelor speciale. Autovehicule în valoare de 34 de milioane de dolari, incluzând 10 autoturisme marca Aston Martin DB1-S au fost distruse în timpul filmărilor.

Conform unui reportaj publicat de Daily Mail, pelicula cu numărul 24 din seria James Bond a sărăcit bugetul producătorului american Columbia Pictures cu nu mai puțin de 330 de milioane de dolari, propulsând-o pe locul întâi în topul celor mai scumpe producții din franciza James Bond.

În mod particular, scena de acțiune în care agentul-spion James Bond este urmărit pe străzile statului Vatican, a produs pagube distrugând autoturismele Aston Martin și Jaguar C-X75 în valoare de un milion de dolari.Spectre-James-Bond-autoturisme  (5)

O altă scenă captivantă în care James Bond direcționează un avion direct într-un jeep Land Rover Defender a costat producătorii peste 1.5 milioane de dolari.

Spectre-James-Bond-autoturisme (3) Spectre-James-Bond-autoturisme (2) Spectre-James-Bond-autoturisme (1)

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

1 Response

  1. November 10, 2015

    […] 4.3 miliarde $, făcând-o să fie a treia serie cu cele mai mari încasări din lume, după seria James Bond și Harry […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *