Surprinzător! iPhone 6S rezistă la contactul cu apa

iPhone6s-test-apa

Poate una dintre caracteristicile cele mai interesante ale noului iPhone este rezistența la apă. Chair dacă Apple nu s-a obosit să anunțe acest lucru la prezentarea oficială, conform noilor teste, iPhone 6S rezistă fără probleme 30 de minute în apă.

Se pare că Apple folosește la fabricarea terminalelor iPhone 6S și iPhone 6S Plus o tehnologie ce permite sigilarea carcasei și a componentelor interne aproape ermetic. Mai exact, carcasa principală și conectorii de pe placa de bază sunt înveliți într-o nouă garnitură impermeabilă care protejează excelent cele mai critice componente electronice.

Soluția patentată de Apple este foarte inteligentă, având în vedere că restul producătorilor s-au axat pe protejarea porturilor exterioare (mufa jack, difuzor, mufa de alimentare și butoanele de volum) și nu a componentelor interne. Chiar dacă iPhone 6s nu este certificat IP 67, trebuie remarcată rezistența smartphone-ului la contactul cu lichidele. Însă adevărata ciudățenie este faptul că Apple nu a menționat nici un cuvânt în timpul prezentării oficiale despre particularitatea waterproof a terminalului.

sursa: iFixit

sursa: iFixit

Rezistența terminalelor la contactul cu apa este extrem de apreciată de toți posesorii de telefoane inteligente, deoarece se elimină o grijă în timpul utilizării de zi cu zi. Intrarea smartphone-urilor iPhone 6S și iPhone 6S Plus (chiar dacă doar parțial) în grupul device-urilor rezistente la apă, cu siguranță că îi va încânta pe fanii Apple.

Un test convingător îl puteți viziona mai jos:

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *