Facebook introduce în premieră alternative la butonul Like

facebook-angri-buton1

După cum am scris în articolul precedent, Mark Zuckerberg a declarat recent în cadrul unui interviu că Facebook lucrează la o soluție care va permite utilizatorilor să își exprime diversificat sentimentele vis a vis de postările altor utilizatori.

Soluția oferită de Facebook este relativ simplă: o secțiune de șapte pictograme emoji (Like, Love, HaHa, Yay, Wow, Sad și Angry) menite să încurajeze diversitatea emoțiilor. Pictogramele pot fi accesate prin apăsarea lungă (în cazul smartphone-urilor) a butonului Like, sau prin accesarea în mod obișnuit (la varianta desktop) a pictogramei Apreciere. Noile stări: apreciere, afecțiune, amuzament, surprindere, tristețe sau iritare sunt menite să contureze cât mai bine sentimentele utilizatorilor referitoare la diverse subiecte.

CEO-ul Facebook a declarat că pictogramele emoji denumite Reacții, oferă o nouă cale prin care utilizatorii pot interacționa cu conținutul care le apare în News Feed (pagina principală a evenimentelor).
facebook-reactions

“Începând de astăzi testăm o alternativă mult mai expresivă a butonului Like“ a declarat Mark Zuckerberg. ”De mulți ani utilizatorii ne-au cerut introducerea butonului Dislike, fiindcă nu toate momentele merită apreciate, iar uneori vrei să exprimi clar acest sentiment. Ne-am gândit care ar fi cea mai bună abordare privind acest aspect, așa că vă prezentăm categoria Reacții.” a mai completat acesta.

Deocamdată pictogramele Reacții sunt disponibile doar unui cerc restrâns de utilizatori în forma beta (nefinalizat), iar în funcție de feedback-ul primit, Facebook ar putea introduce emoji-urile personalizate la scară largă.

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

4 Responses

 1. vlad says:

  Parca se anunta un buton simplu Dislike, asa complica inutil tot…

 2. Mihai anton says:

  In sfarsif vor fi alte alternative la eternul LIKE…

 3. Ionel pop says:

  nici ei nu sunt siguri inca de aceasta solutie daca doar testeaza deocamdata…

 4. AndreeaPop says:

  Uite ca aflat un subiect foarte bun scris intr-un mod greu de gasit in netul din Romania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *