Studiu: lansarea Windows 10 nu a oprit declinul vânzărilor de PC-uri

laptop-dell

Chiar dacă noul sistem de operare oferit de Microsoft (Windows 10) reprezintă o actualizare importantă oferită PC-urilor din întreaga lume, se pare că declinul vânzărilor de PC-uri este în continuare tot mai accentuat.

Conform statisticilor, vânzările de PC-uri au scăzut constant în ultimii ani, iar în cel de-al treilea trimestru (care coincide cu lansarea sistemului de operare Windows 10), vânzările de PC-uri au scăzut cu cca. 7.7 și 10.8 puncte procentuale, totalizându-se doar 73,7 milioane de unități vândute. De fapt, conform aceluiași studiu, vânzările de PC-uri din al treilea trimestru din 2015, reprezintă cel mai sever declin din ultimii ani.

În ciuda faptului că Windows 10 a fost lansat în al treilea trimestru al anului curent, vânzările de PC-uri din întreaga lume nu au avut un trend ascendent, ba chiar din contră, au scăzut dramatic. Problema vânzărilor tot mai slabe de PC-uri are și un răspuns: Microsoft a lansat o actualizare a sistemului de operare Windows 10 pentru PC-urile care sunt deja în uz, fapt ce nu a încurajat achiziția de echipamente noi de către consumatori.

Totuși aceeași statistică arată un lucru îmbucurător: aproximativ 50 la sută dintre consumatori intenționează să achiziționeze un PC nou în următoarele 12 luni, comparativ cu 21% dintre cei care doresc să achiziționeze o tabletă.
vanzari-pc-uri-q3-2015
Lenovo, fosta companie IBM conduce topul vânzărilor cu 14 milioane de PC-uri comercializate, urmată la mică distanță de Dell și Apple care au comercializat 13, respectiv 10 milioane de PC-uri.

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

2 Responses

  1. alex sever says:

    Chiar ma gandeam sa imi iau un PC brand acum de black friday :))

  2. sorin says:

    pai era clar deja ca tabletele vor rupe din ce in ce mai mult si mai tare din piata PC-urilor…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *