Cât de ciudat arătăm atunci când folosim smartphone-ul, ignorându-ne unii pe alții?

 

Angie_and_MeCât de ciudat arătăm atunci când folosim smartphone-ul, ignorându-ne unii pe alții? 

Pentru a demonstra obsesia oamenilor vis a vis de utilizarea propriilor telefoane inteligente, fotograful Eric Pickersgill a capturat o serie de fotografii intitulate sugestiv „Izolarea”. Instantaneele prezintă mai multe persoane care se uită “pierdute” în ecranele telefoanelor inteligente, ignorând complet realitatea care îi înconjoară, precum și persoanele alături de care își petrec timpul. Pentru a evidenția și mai tare acest aspect, fotograful a editat toate instantaneele, eliminând obiectul principal (smartphone-ul) din cadrele capturate, subliniind și mai puternic acest fapt de-a dreptul hilar: oamenii apropiați fizic, însă totuși separați.

„Trebuie să fim pe deplin conștienți despre timpul pe care îl petrecem utilizând propriul smartphone, izolându-ne astfel de persoanele care se află fizic în proximitatea noastră.” a declarat Eric Pickersgill.

Fotograful a relatat o scenă memorabilă petrecută într-o cafenea aflată în orașul New York la care a fost martor: o familie întreagă se bucura împreună la un mic dejun. Până aici nimic anormal, doar că privind mai atent Eric a realizat un lucru absolut marcant: toții membrii familiei (exceptând mama) utilizau smartphone-ul propriu, ignorându-i pe restul.

„În ciuda faptului că familia ocupa același spațiu, fiecare membru era practic conectat în propria lume virtuală, deconectându-se de cea reală. Chiar dacă nu am surprins momentul printr-un cadru, imaginea va rămâne tipărită pentru totdeauna în memoria mea.” a mai adăugat Eric.

wendy_brian_kids

Rezultatul fotografiilor capturate de Eric ne va da tuturor puțin de gândit, realizând cât de ciudat arătăm atunci când ne conectăm la propria lume virtuală, ignorând persoanele aflate lângă noi.

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *