SMART! QC 3.0 îți încarcă device-ul de la 0 la 70% în 35 de minute!

ap_resize

Gigantul american Qualcomm a anunțat un nou standard (Quick Charge 3.0) de alimentare cu energie a dispozitivelor smart.

Conform Qualcomm, device-urile compatibile cu noua serie de cip-uri Snapdragon vor alimenta bateria de la 0 la 70% în doar 35 de minute. Noua tehnologie va fi disponibilă însă abia în 2016, odată cu producerea în masă a noilor serii de cipuri.

Quick Charge este o tehnologie patentată de Qualcomm, care permite device-urilor să comunice inteligent cu încărcătorul, astfel încât procesul de alimentare cu energie a bateriei să fie cât mai sigur și eficient posibil.

Comparat cu actualul standard Quick Charge 2.0, standardul Quick Charge 3.0 implementat în noile cip-uri Snapdragon economisește până la 45% energie, oferind în același timp siguranță pentru utilizator. De ce siguranță? Pentru că cip-ul integrat în device (controlat de un nou algoritm) nu va mai încălzi periculos de tare bateria atunci când terminalul este alimentat de la priză.

Alt aspect interesant de menționat ar fi faptul că noile cipuri produse de Qualcomm vor suporta noul standard de conexiune LTE care atinge viteze teoretice de 600 Mbps, mult peste actualul standard care oferă viteze de 450 Mbps.

qualcomm-snapdragon-820-x12

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *