iPad Pro, Apple Watch Hermes și iOS 9. Află totul despre ultimele produse lansate de Apple

Apple1

9 septembrie este data pe care orice pasionat de tehnologie o are cu siguranță notată în calendar. De ce? Pentru simplu fapt că gigantul din Cupertino (Apple) găzduiește evenimentul anual în care prezintă publicului cele mai noi device-uri. Anul acesta Apple a prezentat noile vârfuri de gamă din portofoliu: tableta iPad Pro, ceasul inteligent Apple Watch realizat în colaborare cu prestigioasa firmă Hermes și noul sistem de operare iOS 9.

iPad Pro

Este cea mai mare tabletă pe care Apple a produs-o până în prezent. Alături de tastatura portabilă și pixul stylus, tableta se comportă aproape ca un laptop. Chiar dacă display-ul Retina este generos în dimensiuni (12 inch), tableta cântărește doar 713 g, având totodată 8 milimetri grosime.

 Caracteristici tehnice:

Puterea de procesare este asigurată de noul cip A9, care este mai rapid și consumă mai puțină energie, alături de 4 GB memorie RAM. Camera principală are 8 megapixeli în timp ce camera secundară 1.2 megapixeli. Tableta are un nou senzor de amprentă care citește mai rapid amprenta utilizatorului și senzorul 3D Touch, care detectează presiunea cu care utilizatorul atinge ecranul, permițându-i acestuia să navigheze prin meniul contextual al aplicațiilor fără să mai ridice degetul de pe ecran.

ipad-ipad.0

Hermes Apple Watch

Apple a încheiat un parteneriat cu firma franceză Hermes prin care au modernizat ceasul inteligent Apple Watch. Conform Apple, smartwatch-ul își păstrează în continuare caracteristicile de bază (precizie, acuratețe, health tracking, aplicații și notificări), dar design-ul device-ului este evidențiat prin brățara din piele produsă de Hermes. De fapt, clienții pot alege în funcție de ediția smartwatch-ului între trei tipuri de brățări, fiecare având un set de patru culori. Accesoriile au prețuri cuprinse între 1000 și 1500 de dolari bucata.

hermes-doubletour-4-up-print_colorcorrected

iOS 9

Sistemul de operare iOS înglobează o suită de elemente menite să îmbunătățească performanțele smartphone-ului. Conform Apple iOS 9 va fi compatibil inclusiv cu iPhone 4s și restul generațiilor mai noi.

Noutăți:

Asistentul virtual Siri va oferi rezultate mai bune atunci când utilizatorul caută informații despre anumite obiecte sau produse.

Aplicația News strânge știrile și mesajele despre subiectele relevante în funcție de preferințele utilizatorului.

Low Power mode. Apple promite ca terminalele să funcționeze aproximativ trei ore în noul mod de conservare a energiei.

ios 9 iphone 6

Ce părere ai despre noile produse lansate de Apple?

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *