One A9 Aero – Vezi cum arată următorul smartphone de la HTC

htc-one-a9-5

Conform ultimelor poze apărute pe internet, HTC se pregătește să lanseze smartphone-ul One A9 (nume de cod AERO) în această toamnă (Noiembrie). Dacă specificațiile tehnice sunt corecte, One A9 nu va fi următorul vârf de gamă de la HTC, ci mai degrabă un telefon performant destinat clasei de mijloc.

Terminalul are un display de 5 inch 1080p AMOLED, protejat de o carcasă din metal care seamănă foarte mult cu smartphone-ul produs de Apple (iPhone 6). Până și cele trei culori ale carcasei (gri, auriu și argintiu) sunt inspirate de la modelul mai sus menționat. Pentru a nu copia în întregime smartphone-ul iPhone 6, taiwanezii au mai adăugat încă trei culori (negru, galben și vișiniu). Device-ul de doar 7 milimetri grosime are integrat în butonul home un nou senzor de amprentă, mult mai precis şi rapid.

CPnrIjHWEAERhoR

Puterea de procesare a terminalului va fi asigurată de un cip Octa-Core foarte performant și de 2 GB memorie RAM. Camera principală de fotografiat are 13 megapixeli (cu un senzor îmbunătățit, care permite realizarea fotografiilor chiar şi în condiții slabe de iluminare). Camera secundară are doar 4 megapixeli fiind numai bună pentru selfie-uri. Bateria de 2150 miliamperi va asigura device-ului o autonomie de aproximativ o zi.

În premieră, HTC renunță la difuzoarele stereo amplasate în partea din faţă (deasupra şi sub display) înlocuindu-le cu un singur difuzor amplasat în partea de jos a carcasei de metal.

Una peste alta, chiar dacă copiază iPhone 6, One A9 este un smartphone aspectuos, cu ecran generos şi specificații tehnice mai mult decât decente. Pentru detalii complete așteptăm prezentarea oficială din Noiembrie.

 

Ionut Sandu

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *