Internet gratuit în peste 100 de gări din India, oferit de Google

Tren-India

Google va introduce hotspot-uri Wi-Fi în peste 100 de gări din India

Sistemul feroviar național din India, intitulat neoficial și „Linia vieții către popor” este unul dintre cele mai aglomerate sisteme de transport din lume. În fiecare zi peste 13 milioane de pasageri se îndreaptă spre destinație în aproximativ 7000 de gări de-a lungul a 108.000 kilometri de cale ferată.

Chiar dacă India își câștigă din ce în ce mai mult reputația de țară tech, foarte mulți dintre cetățenii tării nu au avut până în prezent contact cu internetul. Actuala problemă este pe cale de a fi rezolvată de către gigantul tech Google, care dorește să implementeze o rețea gratuită de hotspot-uri Wi-Fi în cele mai aglomerate stații de tren din India. Conform Google, o mică parte din actualul sistemul feroviar indian va fi interconectat, oferind pasagerilor conexiune gratuită la internet.

Reprezentanții companiei din Redmond au anunțat că până la finele anului 2016 vor fi introduse în 100 dintre cele mai aglomerate gări din India hotspot-uri Wi-Fi de mare viteză, care vor permite pasagerilor să navigheze gratuit pe internet. Se estimează că peste 10 milioane de pasageri vor fi deserviți în cadrul proiectului coordonat de Google.

IndiaWifi-kash.0

Google intră astfel în “cursa internetului” alături de Microsoft și Facebook, care au declarat că doresc să investească în actuala infrastructură din India.

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *