NEXUS – Google va lansa în curând două super smartphone-uri!

NEXUS-LG-5X&Huawei6P

În mai puțin de o săptămână, Google va prezenta în cadrul unui eveniment dedicat noile vârfuri de gamă în materie de smartphone-uri: LG Nexus 5X și Huawei Nexus 6P. În premieră, gigantul din Redmond colaborează cu chinezii de la Huawei, producând astfel unul dintre cele mai așteptate smartphone-uri phablet-uri ale anului. De ce așteptat? Deoarece cooperarea dintre Google (producătorul sistemului de operare Android) și Huawei (un nume recunoscut deja pe piața mondială datorită smartphone-urilor cu specificații de top, comercializate la prețuri decente) va fi în câștigul consumatorilor, fiindcă o mare parte din potențialii clienți caută un telefon excelent, dar la un preț ok.

Mai jos aveți un sumar al specificațiilor tehnice pentru următoarea generație de smartphone-uri marca NEXUS.

LG Nexus 5X are un display de 5.2 inch cu protecție Corning de la Gorilla Glass. Puterea de procesare a terminalului va fi asigurată de cipul Quad-Core (Snapdragon 808), alături de 3 GB memorie RAM. Device-ul este echipat cu o cameră de fotografiat principală de 12 megapixeli și una secundară de 5 megapixeli, numai bună pentru selfie-uri.

Minusurile pe care noul smartphone produs de LG le are sunt: bateria de doar 2700 miliamperi, portul de conectare USB 2.0 și capacitatea de stocare de 16 GB (una dintre variante).

Vârful de lance produs de Huawei (Nexus 6P) are un display puțin mai mare (5.7 inch), intrând deja în sectorul phablet-urilor. Device-ul are integrat cip-ul Octa-Core produs de Qualcomm (810), plus 4 GB memorie RAM. Având un display atât de mare, chinezii au integrat o baterie de 3500 de miliamperi, asigurând astfel o autonomie de aproximativ o zi și jumătate. Terminalul produs de Huawei are integrat un senzor de amprentă mult îmbunătățit, recunoscând amprenta de două ori mai repede față de predecesorul său.

Se presupune că ambele terminale vor utiliza noul sistem de operare produs de Google – Android 6.0 Marshmallow.

Mai jos aveți o imagine cu ambalajele în care vor fi livrate cele două terminale. Pentru detalii și specificații complete așteptăm cu mare interes prezentarea oficială.

NEXUS-LG-5X&Huawei6P-cutie

 

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *