Vezi cum arată prima geacă moto Dainese cu protecție airbag

1430387552392895918

Misano 1000 – prima geacă cu protecție airbag independent.

Fiecare biker știe că pe lângă motocicletă, următorul aspect esențial este echipamentul de protecție. Astfel, pe lângă casca obligatorie (în unele țări), foarte multe companii s-au specializat în producerea și comercializarea echipamentului de protecție auxiliar (mănuși, geacă, pantaloni și cizme).

Prestigioasa companie italiană Dainese a prezentat o geacă de protecție care revoluționează siguranța bikerilor atunci când utilizează motocicleta. Una dintre marile probleme la jachetele cu sisteme de protecție de tip airbag este faptul că acestea declanșează sistemul de protecție (perna de aer) bazându-se strict pe informațiile primite de la senzorii amplasați pe motocicletă. Asta înseamnă că bikerul trebuie să instaleze senzorii pe fiecare motocicletă cu care călătorește, însă chiar și în acest caz motociclistul nu este 100% sigur că senzorii vor activa perna de aer în cazul unei căzături.1430387552511708334

Dainese a prezentat recent geaca Misano 1000 cu protecție de tip airbag, care funcționează complet independent. Inginerii italieni au reușit să integreze toate circuitele electronice, senzorii și echipamentul GPS în protecția interioară a gecii. Șase senzori înregistrează până la 800 de informații în fiecare secundă despre comportamentul bikerului aflat în șaua motocicletei, acționând exact la timp sistemul de siguranță în cazul în care motociclistul ia contact cu asfaltul. În funcție de căzătură, geaca Misano 1000 umflă pernele de aer din zonele vitale, mărind șansele de supraviețuire ale motociclistului.

Dar tehnologia vine și cu un preț, italienii listând geaca Misano 1000 la suma de 1700 de dolari, urmând a fi comercializată începând cu luna Noiembrie.

Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l și prietenilor tăi!

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

3 Responses

  1. marius says:

    foarte tare! insa mult prea scumpa deocamdata…

  2. alin says:

    Dainese lideri mondiali in producerea echipamentelor de protectie. interesanta geaca airbag…

  3. Vlad Giurgiu says:

    sa speram ca se vor mai normalzia preturile pentru echipamentele de protectie…. ca altfel….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *