Surpriză! Facebook va introduce în premieră butonul Dislike

FAcebook-logo

Facebook lucrează intens la implementarea butonului Dislike.

După ani de zile în care foarte mulți utilizatori ai platformei de socializare au cerut introducerea butonului Dislike, Facebook lucrează în sfârșit la un proiect care va permite utilizatorilor să își exprime în alt mod sentimentele față de o anumită postare.

Conform celei mai recente declarații făcute de Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook, rețeaua de socializare va permite în curând utilizatorilor să își exprime emoția sau sentimentul negativ față de o anumită postare.

„Oamenii ne-au cerut de ani de zile să introducem butonul Dislike. Astăzi este o zi specială, deoarece vă anunț că echipa noastră lucrează intens pe marginea acestui subiect atât de dezbătut de-a lungul timpului în comunitatea noastră. Cât de curând veți vedea cu toții rezultatul” a declarat Mark Zuckerberg în cadrul unei conferințe.

Facebook a evitat până în prezent implementarea butonului Dislike, deoarece nu a dorit să încurajeze un sistem prin care utilizatorii să trolleze (defăimeze) posturile încărcate de alți utilizatori pe rețeaua de socializare.

Introducerea în premieră a butonului Dislike ar putea avea un efect dramatic asupra rețelei de socializare Facebook, dat fiind faptul că utilizatorii au fost încurajați până în acest moment să își exprime doar opțiunea de aprobare față de o anumită postare. Iar având în vedere că Facebook direcționează foarte mult trafic spre diferite publicații și entități comerciale, “moda” postărilor scrise prost ar putea apune, deoarece de cele mai multe ori utilizatorii tind să nu fie de acord, iar acest lucru se va reflecta clar și vizibil încă de la început.

Ce părere ai despre introducerea butonului Dislike? 

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

1 Response

  1. October 10, 2015

    […] cum am scris în articolul precedent, Mark Zuckerberg a declarat recent în cadrul unui interviu că Facebook lucrează la o […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *