Super pilot! Pe un vânt teribil, acest Airbus aterizează spectaculos

aterizare-avion

Din categoria “asta înseamnă să fii mafiot”, astăzi vă prezint cum aterizează “ca la carte” cel mai mare avion din lume, în condiții meteo nefavorabile.

Airbus A380 este la ora actuală cel mai mare avion de pasageri din lume. Aeronava are o capacitate uimitoare: 880 de locuri. Având în jur de 350-400 de tone (în funcție de încărcătură), avionul fabricat în Europa reprezintă o adevărată provocare chiar și pentru cei mai experimentați piloți. Luând în considerare gabaritul “mastodontului” (73 de metri lungime și o anvergură a aripilor de 79,8m), nu este de mirare faptul că aeronava a primit porecla de SuperJumbo.

A380_Economy_Class

Recent, un pasager care aștepta în terminalul aeroportului Düsseldorf (Germania) a filmat aterizarea demnă de a fi pusă în manualul de aviație, a unei aeronave Airbus 380. Deși condițiile meteo au fost vitrege (vânt extrem de violent din lateral și asfalt umed), comandantul avionului de mari dimensiuni a acționat perfect, aliniind aeronava cu pista de aterizare în ultimul moment, aducând la sol toți pasagerii nevătămați (poate doar puțin speriați).

Merită remarcat curajul comandantului de a efectua aterizarea dintr-o singură încercare, având în vedere că foarte mulți piloți nu riscă în astfel de condiții meteo, “tatonând” terenul de două sau chiar de trei ori înainte să aterizeze în siguranță.

Aveți videoclipul mai jos:

 

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

6 Responses

  1. Vlad Giurgiu says:

    ce frumos a redresat in ultima clipa….

  2. vlad says:

    cred ca a tremurat inclusiv pilotu pana la aterizare 🙂

  3. alin says:

    Mama ce avion…. Foarte tare manevra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *