Lexus duce placa de skateboard la un alt nivel!

 

După mai multe săptămâni în care Lexus a oferit publicului larg câteva fragmente video în care prezenta sumar skateboard-ul care levitează deasupra solului (despre care am scris și aici), astăzi constructorul japonez a prezentat în detalii proiectul The Side, care s-a viralizat foarte rapid, din cauza caracteristicii sale neobișnuite: o placă normală de skateboard care se deplasează fără să atingă pământul.

Demonstrațiile pe care le fac riderii în videoclip s-au desfășurat într-un skatepark special amenajat din Barcelona. Totul pare foarte natural, atât doar că cascadorii nu utilizează o placă de skateboard normală (cu roți), ci placa The Side, care levitează deasupra solului.

Chiar dacă „locul de joacă” al cascadorilor pare asemănător cu un skatepark obișnuit, datorită faptului că placa The Side utilizează levitația magnetică pentru a realiza deplasarea deasupra solului, skatepark-ul cu suprafața de 200 de metri pătrați este construit din beton plus o serie de magneți permanenți, care permit plăcii prin procesul de superconducție să plutească efectiv deasupra solului. Din cauza procesului magnetic la care este supusă, placa de skateboard se încălzește foarte tare, fiind necesar ca aceasta să fie răcită cu ajutorul nitrogenului lichid.

Fiindcă foarte multe persoane s-au întrebat cum poate placa The Side să plutească pur și simplu deasupra solului, echipa de constructori japonezi a încărcat pe contul de YouTube un filmuleț în care explică amănunțit tot procesul care stă în spatele levitației plăcii de skateboard

Dacă ți-a plăcut placa de skateboard care levitează, distribuie acest articol și prietenilor tăi!

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

9 Responses

 1. Ratiu Alexandra says:

  Wow, cât de inventiv ! Cred că filmările viitoare ale skaterilor împătimiți vor avea din ce în ce mai multe vizualizări, mai ales acum, cu fumul respectiv care aduce un mare plus la impactul vizual !

  Alexandra

  • Ionut Sandu says:

   Salut Alexandra, cred ca fumul acela e degajat de nitrohidrogen, asa ca nu stiu cati dintre riedrii obisnuiti isi vor permite un asemenea setup. Dar da, arata bestial!

 2. Mirel Sabu says:

  Interesant, pacat ca se poate folosi doar in parcurile speciale…

 3. Alin M says:

  Ai revenit in forta :)). Faina placa The side …

 4. Sorin Serves says:

  Ai de capu meu cat ii de tare placa!

 1. October 22, 2015

  […] în timp a celor două personaje principale Marty McFly şi “Doc” Brown. Pe atunci skateboard-ul plutitor, filmele 3D, dronele, cititorul de amprente sau chiar pantofii inteligenți erau privite […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *