Galaxy S6 Edge+ & Note 5 – Vezi aici cum arată noile smartphone-uri lansate de Samsung

samsung-galaxy-note-5-s6-edge-plus-1

În urma marelui eveniment care a avut loc ieri, Samsung a prezentat publicului larg următoarea generație de smartphone-uri (Galaxy S6 Edge+ & Note 5) și portofelul electronic Samsung Pay.

Coreenii de la Samsung își ascut și mai tare armele în duelul cu eternii rivali de la Apple. În cadrul unui eveniment intitulat sugestiv „The Next Galaxy” Samsung a prezentat următoarea generație de smartphone-uri cu care speră să dea din nou lovitura pe piața telecom.

Terminalele Galaxy Note 5 și Galaxy S6 Edge+ sunt pur și simplu atrăgătoare. Construite în stilul caracteristic Samsung, device-urile excelează la capitolul design. Carcasa exterioară din metal a fost întărită, oferind smartphone-urilor și mai multă robustețe. În rest, terminalele merg pe aceeași linie pe care am văzut-o deja la device-urile din seria Galaxy S6: sticlă (pe ambele părți), cameră principală evidențiată în exterior și ecran curbat (Galaxy S6 Edge+).

gsmarena_101(1)Ambele device-uri sunt echipate cu cel mai spectaculos display de pe piață la ora actuală (Super Amoled), procesor octa-core, 4 GB memorie RAM și capacitate de stocare de 32/64 GB. Camera principală de fotografiat (16 megapixeli) are un nou stabilizator de imagine (VDIS) care corectează mișcările sau trepidațiile din timpul filmărilor. Bateria terminalelor este alimentată cu energie atât prin cablu, cât și prin WiFi. Samsung spune că noul sistem de alimentare WiFi încarcă bateria complet în două ore. După cum era de așteptat, smartphone-urile utilizează cel mai nou sistem de operare de la Google (Android Lollipop).

Smartphone-urile vor fi livrate clienților începând cu 21 August, prioritate având locuitorii din Coreea.

Samsung a mai prezentat cu ocazia evenimentului și noul portofel electronic Samsung Pay. Practic utilizatorul realizează plățile direct cu telefonul, prin intermediul unei aplicații care gestionează electronic toate cardurile de credit, cardurile de reducere sau cupoanele cadou.

Mai jos aveți o galerie foto cu smartphone-urile Galaxy Note 5 și Galaxy S6 Edge+:

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *