Rezistă un Mercedes GL în fața unui AK-47?

mercedez-benz-gl-ak-47Pentru mai puțin de jumatate de milion de dolari compania TAC securizează orice vehicul de pe piață împotriva atacurilor armate.

Cu siguranță că odată ce ajungi să ai faimă și mulți bani, îți dorești pe lângă confort (atunci când te deplasezi printre muritorii de rând) și sentimentul de siguranță. Tocmai de aceea firmele care au ca obiect protejarea autovehiculelor împotriva atacurilor armate au numai de câștigat.

Dacă mai țineți minte, am mai scris un articol aici, despre ultimul model de limuzină lansat de Mercedes (S600 Guard), pregătit din fabrică să reziste până și celor mai ostile atacuri armate.

Potrivit publicației The Economist, 2015 reprezintă cel mai de succes an al companiilor care au ca obiect securizarea autovehiculelor. Au apus zilele în care echiparea unui autoturism cu sisteme care să reziste la atacuri armate ușurau proprietarul de peste 1 milion de dolari. Astfel “moda” autoturismelor sigure a pătruns și în lumea celor care nu sunt neapărat miliardari, dar totuși o duc mult mai bine față de restul populației.

Mercedes

Un proprietar care dispune de ceva bani, își poate echipa complet autoturismul cu sisteme care să facă față la atacurile cu mitraliere, grenade sau la incendii violente pentru mai puțin de 500.000 de dolari.

Pentru a demonstra siguranța autoturismelor echipate de firma pe care o conduce, Trent Kimball, CEO-ul companiei TAC din SUA și-a riscat viața în fața unui pistol mitralieră AK-47, fiind protejat doar de sticla securizată a parbrizului. După cum puteți vedea și în filmarea de mai jos, bărbatul părăsește mașina după test complet nevătămat.

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

6 Responses

  1. andrei ples says:

    ala da curaj :)) reclama la cel mai inalt nivel

  2. sorin vlas says:

    tot nu se compara cu armura prezentata pe Mercedes S600 Guard.

  3. mihai says:

    Daca doar asa iti convingi clientii, stai si in fata glontului :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *