Lenovo: vânzările smartphone-urilor în declin, deși sunt numărul unul la PC-uri

lenovo-logo

Chiar dacă la ora actuală este cel mai mare producător de pc-uri din lume, Lenovo nu renunță la divizia telefoanelor inteligente.

Compania înființată în anul 1984 la Beijing cu o investiție inițială de 25.000 de dolari domină categoric piața PC-urilor din ultimii ani, însă sectorul smartphone-urilor rămâne în continuare o provocare uriașă.

Având pierderi masive datorită numărului slab de telefoane vândute, Lenovo intenționează să reducă cheltuielile concediind aproape 10% din angajați. „Pariul pierdut”, așa cum îl numesc cei mai mulți analiști (achiziția companiei Motorola de la Google pentru suma de 2,91 miliarde de dolari) a cauzat pierderi companiei chinezești în valoare de 292 milioane de dolari. Doar 5,9 milioane de terminale a vândut Motorola în 2015, în scădere cu o treime față de vânzările raportate în aceeași perioadă a anului trecut. Profitul total al companiei Lenovo a scăzut treptat, an de an, ajungând doar la 105 milioane de dolari.

Intervievat recent, Yang Yuanqing, CEO-ul Lenovo a declarat că: „Încă consider că sectorul telefoanelor inteligente reprezintă o oportunitate de afaceri pe care trebuie să o tratăm cât se poate de serios.”

Chiar dacă China se confruntă cu probleme financiare din cauza deprecierii monedei naționale (Yuan-ul), reprezentanții companiei chinezești se declară încrezători în viitor. „Nu vor fi implicații semnificative asupra costurilor de producție”.

Motorola a lansat recent cel mai nou smartphone (Moto G), cu care speră să dea lovitura. Terminalul de 5 inch are procesor quad-core, 2 GB memorie RAM, 16 GB capacitate de stocare și camera principală de fotografiat de 13 megapixeli.

Aveți mai jos o galerie cu smartphone-ul Motorola Moto G (a treia generație):

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

6 Responses

  1. Sebi Varga says:

    Moto G cred ca va reface putin din pierderile suferite de Lenovo, deoarece va prinde clar la public

  2. Marcel S says:

    Iti dai seama ce teapa le-au dat Google :)) de pus in rama…

  3. vlad says:

    Moto G este un telefon frumos, intradevar, insa nu de top

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *