Dropbox îmbunătățește radical procesul de autentificare

dropbox-security-840x420

Serviciul de găzduire a fișierelor, Dropbox, îmbunătățește radical procesul de securitate, introducând autentificarea prin doi pași cu ajutorul stick-ului USB.

Începând de astăzi, utilizatorii pot alege să efectueze autentificarea în contul personal (pe lângă parola normală) cu ajutorul unui dispozitiv hardware care îmbunătățește considerabil securitatea datelor. Chiar dacă autentificarea opțională prin SMS reprezintă un pas important în procesul de securitate, Dropbox dorește să îmbunătățească și mai mult această problemă delicată. De ce delicată? Fiindcă autentificarea în cont cu parolă normală și cu parola temporară primită prin SMS prezintă anumite vulnerabilități, deoarece acestea pot (ipotetic) să fie interceptate de persoane neautorizate. Astfel, prin autentificarea în cont cu ajutorul unui dispozitiv fizic care nu poate fi copiat prin metode convenționale, procesul de autentificare devine mult mai sigur, oferind utilizatorului siguranță deplină asupra datelor personale.

Cheița de tip USB este folosită în prezent și de gigantul Google, care oferă propriilor utilizatori posibilitatea de a securiza contul și datele personale cu ajutorul dispozitivului USB. Cheița poate fi achiziționată cu 18 dolari.

yubikey-blue-duotone1-444x224

Chiar dacă securitatea datelor pentru utilizatori reprezintă o problemă prioritară, Dropbox, la fel ca și restul companiilor mari, oferă fără nici o problemă datele utilizatorilor agențiilor guvernamentale abilitate.

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

4 Responses

  1. Sebi Varga says:

    Pai si ce facem, ne umplem inelul de la chei de usb-uri pentru fiecare serviciu ? …

  2. Alin M says:

    Frate daca vrea careva sa iti sparga un cont, o face si daca ai cheita aia si fara ea :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *