WOW! Aplicația asta scanează în timp real rețelele WiFi

archrdio987

Te-ai gândit vreodată atunci când îți conectezi device-ul smart la rețeaua wireless cum arată grafic semnalul trimis de echipamentul WiFi?

Ei bine, cineva a creat o aplicație care permite utilizatorilor să pătrundă în lumea ascunsă până acum ochiului uman. Propagarea undelor WiFi este reprezentată grafic cu ajutorul unei aplicații inteligente direct pe terminalul smart. Dezvoltatorul olandez, Richard Vijgen, descrie aplicația Arhitectura Radio, cât se poate de simplu: un mod incredibil de a vizualiza în timp real conexiunea la Internet.

Pe lângă transformarea grafică a undelor wireless transmise de diverse aparate sau antene, aplicația permite device-urilor smart să detecteze și semnalele mai puternice transmise de sateliții aflați la mare depărtare sau stâlpii de telefonie mobilă.

Aplicația nu a fost deocamdată lansată în mod oficial, însă deja este intens mediatizată de diferite publicații sau simpli pasionați de tehnologie. În videoclipul demonstrativ se observă cum o persoană scanează mediul înconjurător transpunând pe display-ul smartphone-ului cu ajutorul aplicației Arhitectura Radio „sferele” de semnal din zonele înconjurătoare. Rezultatul? Conexiunea la internet transpusă grafic într-un mod spectaculos.

Richard a declarat că aplicația va fi disponibilă în decembrie pentru device-urile produse de Apple, iar la începutul anului 2016 pentru toate dispozitivele care folosesc sistemul de operare produs de Google (Android).

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *