Utilizatorii iPhone îşi schimbă mai des telefoanele faţă de utilizatorii Android

iphone-6-plus-galaxy-s5

Când este cazul să ne actualizăm smartphone-ul? Multe persoane par de-a dreptul disperate atunci când apare un model nou de telefon, înlocuindu-şi vechiul device (în ciuda faptului că acesta îşi face în continuare foarte bine treaba) cu ultimul model de smartphone apărut pe piață. Alții însă sunt mai răbdători şi calculați așteptând momentul oportun de actualizare a smartphone-ului, până în momentul când device-ul vechi nu îşi mai face treaba cum trebuie sau prezintă urme „violente” de folosire (ecran crăpat, butoane inactive etc.)

Potrivit unui sondaj de opinie, majoritatea posesorilor de terminale smart fac parte din a doua categorie, înlocuindu-şi vechiul device doar atunci când acesta este depăşit fizic şi moral. Nu la fel putem spune şi despre fanii Apple, care în proporție de 51% îşi schimbă telefonul imediat ce operatorul de telefonie le oferă o nouă ofertă mai avantajoasă. Restul de 47% dintre utilizatorii device-urilor iPhone aşteaptă momentul actualizării până în clipa în care vechiul iPhone devine complet nefuncțional.

La categoria utilizatorilor Android lucrurile stau puţin altfel. 40% dintre aceștia îşi schimbă device-ul smart o dată la doi ani de zile, în timp ce restul de 58% optează pentru schimbarea smartphone-ului doar în momentul în care acesta nu mai funcționează optim.

smartphone-statistiici

Voi cât de des vă schimbați smartphone-ul? Şi care sunt motivele pentru care alegeţi un telefon smart mai nou? Vă aştept părerile mai jos.

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

4 Responses

  1. Alex says:

    O data la 3 ani, mai mult din cauza ca s-a invechit tehnologia sa zicem :))

  2. Cosmin says:

    O data la 2 ani cand apare iPhone ( nu varianta s-uita )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *