Profitul Samsung este în scădere în ciuda lansării terminalelor Galaxy S6 & S6 Edge

Samsung Galaxy 6-9

Trimestrul doi al anului 2015 aduce pierderi companiei coreene chiar și în ciuda lansării terminalelor high end Galaxy S6 și S6 Edge. Aflați în plin “război de dominație” pe piața smartphone-urilor, Samsung a cedat în ultimi doi ani tot mai multă cotă de piață concurenților.

Reprezentanții companiei au declarat că rezultatele din trimestrul al doilea al anului curent vor fi sub așteptările inițiale, raportându-se un profit operațional de doar 6,9 miliarde de dolari, cu patru procente sub suma obținută în aceeași perioadă a anului trecut (7,2 miliarde de dolari). Dacă analizăm ultimele rapoarte prezentate de Samsung, tragem concluzia că Q2 din 2015 este al șaptelea trimestru consecutiv în care coreeni își micșorează încet, dar sigur profiturile.

O parte din „vina” pentru rezultatele slabe obținute de Samsung în Q2 2015 o are aprovizionarea foarte slabă cu terminale pe piața globală. În ciuda faptului că cele două vârfuri de lance (S6 și S6 Edge) au fost lansate în Aprilie, Samsung nu a fost capabilă să îndeplinească cererea venită din partea consumatorilor, existând și în acest moment probleme cu aprovizionarea terminalelor.

În 2014 Samsung a raportat pentru prima dată cel mai mic profit anual din ultimii trei ani, acesta datorându-se declinului masiv al vânzărilor de smartphone-uri la nivel global. Însă compania nu se axează doar pe producerea de smartphone-uri, coreenii producând inclusiv cipuri de memorie care sunt folosite de concurenții direcți (precum Apple) în fabricarea device-urilor smart. Totuși profitul Samsung s-a micșorat constant, întrecând negativ chiar și cele mai pesimiste scenarii prevăzute de specialiști.

Rămâne de văzut ce strategie vor folosi coreeni în viitor și dacă aceasta le va aduce profituri mai mari.

 

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *