WOW! Windows 10 instalat deja pe 14 milioane de dispozitive

După cum probabil ați observat, începând cu data de 29.07, Microsoft distribuie în mod gratuit sub formă de actualizare noul sistem de operare Windows 10. Gigantul din Redmond a declarat că noul sistem de operare este gândit special pentru nevoile utilizatorului de rând, înglobând cele mai bune caracteristici ale sistemelor de operare mai vechi (7 și 8).

Astăzi, la trei zile de la lansarea oficială, Microsoft a postat pe blogul personal primele cifre oficiale despre Windows 10. Conform Yusuf Mehdi, director de marketing, nu mai puțin de 14 milioane de dispozitive rulează în acest moment cel mai avansat sistem de operare Windows. Acesta a mai declarat că foarte mulți utilizatori încă așteaptă să primească Windows 10 sub formă de actualizare.

Cele mai importante caracteristici Windows 10

Noul meniu Start

Microsoft a decis să reintroducă meniul contextual Start după nenumăratele plângeri primite din partea utilizatorilor frustrați de dispariția meniului si a butonului Start. Windows 10 oferă de acum posibilitatea utilizatorilor de a personaliza în funcție de proprile preferințe layout-ul principal, adăugând sau editând diverse aplicații fără a mai fi impusă vreo restricție.

giphy

Centrul de notificări

Microsoft relansează conceptul de notificări. Astfel, printr-un simplu click pe pictograma amplasată în bara meniului contextual, utilizatorul are acces la cele mai recente alerte și notificări.

Asistentul virtual Cortana

În premieră, Microsoft a introdus în sistemul de operare Windows un asistent virtual (Cortana) care asistă utilizatorul pe tot parcursul navigării. În plus față de concurentul Siri de la Apple, Cortana reține istoricul acțiunilor intreprinse de utilizator, oferind în avans răspunsuri la diverse probleme sau sarcini primite.

Ferestre multiple

Conceptul de ferestre multiple a apărut pentru prima dată în sistemul de operare dezvoltat de Apple (OSx). Practic, utilizatorul poate lucra pe mai multe “fronturi”, diminuându-se astfel nevoia de a achiziționa un al doilea monitor, care permite extinderea spațiului de lucru.

giphy (1)

 

Microsoft oferă sub formă de actualizare gratuită noul sistem de operare pentru o perioadă limitată de timp, așa că dacă te-ai hotărât să treci la Windows 10, înscrie-te cât mai repede pe listă.

Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l și prietenilor tăi!

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

3 Responses

  1. Alin M says:

    Am rezevat de ceva timp, asa ca astept sa imi vina si mie randul 🙂

  1. March 19, 2016

    […] în vedere că noul browser (Edge) promovat de Microsoft odată cu lansarea sistemului de operare Windows 10 se bucură de o popularitate din ce în ce mai mare, gigantul din Redmond dorește să îi […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *