În curând nu vom mai folosi cartele SIM tradiționale

Cartela-SIM

Cartelele tradiționale SIM ar putea dispărea foarte curând de pe piață.

Potrivit publicației Financial Times, giganții tech Samsung și Apple se află în discuții avansate cu mai mulți operatori de date pentru a ajuta la dezvoltarea și implementarea unui nou standard de cartelă SIM. Noua cartelă electronică (e-SIM) ar putea face mult mai facilă comutarea unui smartphone între diferiți operatori de date și servicii.

Conform raportului, cartela electronică ar oferi posibilitatea utilizatorului să schimbe operatorul de date fără a mai fi nevoit să achiziționeze o altă cartelă SIM, așa cum este nevoie în prezent. Pe scurt asta înseamnă că smartphone-urile vor realiza mutarea între operatorii telecom direct din interfață. având la bază aceeași cartelă e-SIM.

Noul standard al cartelelor SIM este așteptat să își facă intrarea pe piața telecom pe la mijlocul anului 2016. Apple s-a mișcat puțin mai repede, în acest sens gigantul din Cupertino echipându-și deja ultimul model de tabletă iPad cu o cartelă Apple SIM, care permite utilizatorilor să facă selecția între diferiți operatori de date, având aceeași cartelă.

Grupul reprezentativ al operatorilor de telefonie mobilă GSM Association a declarat recent că majoritatea operatorilor (T-Mobile, Vodafone, Orange, AT&T etc.) sunt pregătiți să facă trecerea la noul tip de cartelă.

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

4 Responses

  1. Sorin Mihalache says:

    Mai mult sau mai putin trecem la tehnologia Zapp :))

  2. Mihai Sever says:

    In sf nu mai blocheaza telefoanele …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *