Adio DVD-uri! Microsoft va comercializa Windows 10 și pe memorie USB

Windows10-DVDs

Lansarea celui mai nou sistem de operare marca Microsoft (Windows 10) este la două săptămâni distanță, iar pe internet au apărut deja câteva fotografii cu noua înfățișare a pachetului de prezentare care va conține sistemul de operare Windows 10.

Câteva fotografi postate de publicația germană WinFuture arată că Microsoft va schimba radical prezentarea produselor pentru viitori clienți. Astfel, pe lângă tradiționalele DVD-uri inscripționate cu sistemul de operare, gigantul din Redmond va comercializa în premieră și memorii USB care conțin aceeași kit-ul de instalare precum și cheița de activare a produsului. Este un pas firesc făcut de Microsoft dacă ne gândim că unele laptopuri (ultrabook-urile) vin direct din fabrică fără unitate optică, iar viteza de transfer a datelor de pe memoriile USB este net superioară DVD-urilor tradiționale.

Conform unor zvonuri venite din partea unor angajați, se pare că Windows 10 va fi ultimul sistem de operare comercializat de Microsoft în pachete care conțin DVD-uri. Americanii doresc să treacă la următorul nivel, oferind clienților viitoarele sisteme de operare sub forma unor actualizări direct de pe internet.

Windows10-DVDs

 

Microsoft a schimbat și design-ul exterior al pachetului în care se va afla DVD-ul care conține sistemul de operare. Astfel, în loc de logo-ul tradițional-ul care apare pe ambalajul sistemului de operare Windows 8, la exteriorul pachetului Windows 10 va apărea imaginea de fundal pe care utilizatorii o vor avea instalată implicit pe sistemele de calcul. Microsoft dorește astfel să transmită viitorilor clienți potențialul noului sistem de operare (meniul Start personalizat, interfața Metro redesenată, noul buton de notificări, desktop-uri multiple etc.)

După varianta (tehnical preview) lansată deja de Microsoft doar pentru pasionați, așteptăm cu mult interes noul sistem de operare Windows 10 în varianta finală.

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

6 Responses

  1. Cosmin says:

    O idee laudabila. Oricum toata lumea isi facea “stik-uri” bootabile.

  2. Marin Streja says:

    In sfarsit se renunta la dvd-uri…

  3. Sorin Mihalache says:

    Astept perioada gratuita de 1 an de zile 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *