Super tare! Google îți va spune câte calorii are mâncarea din farfurie

Google-food

Google vine în ajutorul persoanelor care doresc să își echilibreze cât mai eficient modul de alimentație. De cele mai multe ori nu știm câte calorii și proteine conțin produsele care se află în farfuria din fața noastră, astfel Google a dezvoltat o aplicație care va face rapid și simplu calculul necesar pe baza unei fotografii.

Reprezentanții Google au confirmat recent faptul că cercetătorii departamentului de viziune artificială lucrează la un proiect experimental, care detectează numărul caloriilor din produsele alimentare aflate într-o farfurie, analizând doar o fotografie. Proiectul intitulat Im2Calories a fost prezentat pentru prima dată la Summit-ul de specialitate din Boston (SUA), iar conform Google aplicația pentru smartphone-uri și tablete va utiliza un algoritm special care va fi capabil să analizeze fiecare detaliu dintr-o fotografie, oferind utilizatorului informații precise despre valorile nutritive ale produselor alimentare.

Aplicația contorizează informații individuale despre fiecare produs alimentar care apare în fotografie, urmând ca la final să facă un total cu numărul aproximativ de calorii și proteine care se află în mâncare. Aplicația analizează fiecare pixel din fotografie pentru recunoașterea exactă a formelor, iar Google spune că aceasta va funcționa foarte bine și cu fotografiile de calitate inferioară postate pe diverse rețele sociale (Facebook, Instagram etc.).

“Cu siguranță ca în timp algoritmii vor devenii și mai preciși. Însă conform testelor, la ora actuală aplicația oferă un beneficiu major atât consumatorilor care sunt îngrijorați de numărul caloriilor consumate la o masă, cât și medicilor și oamenilor de știință care pot utiliza datele obținute de Google pentru cercetare”.  A declarat Kevin Murphy, reprezentant Google.

Aplicația prezentată de Google se află deocamdată doar în stadiul de cercetare, deci va mai trece ceva vreme până când publicul larg o va putea utiliza. Personal sunt curios cât de precis va fi algoritmul din spatele aplicației și dacă aplicația în sine va fi sau nu de folos utilizatorilor obișnuiți.

Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l și prietenilor tăi.

 

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

7 Responses

 1. Catalin Chis says:

  Interesanta idee. Chiar m-ai facut curios … 🙂

 2. Marin Streja says:

  Aaa si de acum Google ne va face sa mancam mai sanatos ?:)) uhhh

 3. Ioana Mache says:

  Aplicatie pentru fete clar!

 4. Frederico Raduceanu says:

  Ggg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *