Samsung inovează depășirea TIR-urilor din trafic

Samsung-Camion-de-Siguranta

Cu toții ne-am confruntat la un moment dat cu blocaje în trafic cauzate de autotrenuri (TIR-uri), care pur și simplu sunt dificil de depășit. De cele mai multe ori străzile sunt fie prea înguste, fie lungimea autotrenului (aprox. 15 m) îngreunează depășirea în condiții de siguranță.

Samsung s-a gândit la șoferii iritații de acest lucru și a venit în întâmpinarea acestora cu o soluție foarte inteligentă.

Divizia argentiniană a gigantului corean a prezentat recent publicului larg Camionul de Siguranță. Autotrenul este echipat cu o cameră wireless (amplasată în partea din față) care transmite în timp real imaginea capturată monitoarelor amplasate în partea din spate a remorci. Samsung dorește prin acest „setup” să micșoreze cât mai mult posibil numărul accidentelor cauzate de depășirile riscante efectuate de șoferi. Camera de înregistrat transmite în timp real imaginile capturare celor patru monitoare, oferind șoferului (care se află în spatele autotrenului) o imagine de ansamblu asupra traficului care vine din sens opus.

Samsung a declarat că în prezent se află în discuții cu mai multe agenții guvernamentale și non-guvernamentale pentru a continua dezvoltarea și optimizarea noului proiect de siguranță în trafic.

Sistemul gândit de Samsung pare că își face treaba foarte bine pe drumurile cu cel mult două benzi, însă ecranul pe care este afișată imaginea capturată de cameră poate să distragă atenția participantului de la trafic. Totuși, abordarea oferită de Samsung este inovatoare și aduce un plus de siguranță participanților la trafic. Sud-Coreeni nu au anunțat deocamdată o dată limită până la care să implementeze la scara largă sistemul de siguranță în trafic.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l și prietenilor tăi!

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *