Incredibil! Lexus a prezentat primul skateboard care levitează deasupra solului

hvri70a

Prin combinarea design-ului, tehnologiei și a imaginației, se pot realiza lucruri cu adevărat incredibile!

Lexus, constructorul japonez de autoturisme de lux a publicat recent un clip video în care prezintă vehiculul la care am visat cu toții în copilărie: Hoverboard (sau placa zburătoare).

Vehiculul zburător se numește SLIDE, iar acesta se menține la o distanță relativ mică deasupra solului, exact ca și un skateboard tradițional. În clipul video de mai jos se poate observa clar cum placa „levitează” deasupra solului, peste un nor de fum (care cred că are rol doar de design).

“Este doar o chestiune de imaginație”

Acesta este motto-ul pe care Lexus l-a preluat de la șeful inginerilor, Harujiko Tanahashi.

Vehicul-zburator

Pe site-ul oficial, Lexus s-a rezumat doar la câteva detalii despre modul de funcționare al vehiculului. Lexus Hoverboard utilizează levitația magnetică pentru a realiza deplasarea deasupra solului, iar componentele interne, care le-au permis celor de la Lexus să creeze imposibilul, sunt răcite cu ajutorul nitrogenului lichid.

Vehiculul este construit din materialele high-tech regăsite la autoturismele de lux construite de Lexus, inclusiv lemn natural de bambus.

Urmăriți mai jos clipul video prezentat de Lexus:

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l și prietenilor tăi!

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

1 Response

  1. August 5, 2015

    […] în care prezenta sumar skateboard-ul care levitează deasupra solului (despre care am scris și aici), astăzi constructorul Japonez a prezentat în detalii proiectul The Side, care sa viralizat […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *