Acesta este aeroportul unde poți să simți la propriu vremea din întreaga lume

Climate-portal

Se întâmplă uneori să nu te îmbraci adecvat pentru destinația din vacanță, iar atunci când aterizezi în aeroport să regreți faptul că nu ai pus o haină în plus (sau poate în minus) în bagaj.

Iar fiindcă o aplicație dedicată de pe smartphone (vremea) sau un site online nu poate oferi informații despre condițiile meteo din diverse zone decât la nivel vizual, un aeroport din Suedia a ales să experimenteze un nou mod prin care călătorii pot simți la propriu condițiile climatice din orice colț al lumii.

Pentru a promova varietatea de destinații internaționale disponibile, aeroportul Arlanda din Stockholm a instalat trei cabine care simulează la perfecție climate diferite din întreaga lume. Pentru ca senzația percepută de călători să fie cât mai reală, cabinele folosesc o combinație între temperatură, vânt și efecte audiovizuale, care replică la perfecție condițiile meteo din zona aleasă de utilizator.

Cabinele primesc informații în timp real de la mai multe servere din întreaga lume pentru a afla cu exactitate informații despre condițiile meteorologice de pe întreg Pământul. Chiar dacă în spatele acțiunii intreprinse de aeroportul Arlanda se află o strategie de promovare, cabinele climatice oferă o idee călătorului despre condițiile atmosferice pe care le va întâmpina la aterizare.

Atunci când călătorii nu doresc să afle condițiile meteo dintr-o zonă anume, cele trei cabine reproduc în timp real trei climate total diferite: iarna (Alaska), vara toridă (Dubai) și oraș aglomerat (Hong Kong).

Reprezentanții aeroportului au declarat că cele trei cabine climatice vor rămâne instalate în aeroport până la finele lunii august, iar intrarea este gratuită pentru toți călătorii.

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

5 Responses

  1. Sebi Varga says:

    Super tare ideea!

  2. Alex Presecan says:

    Nu stiu cat ii de practic, dar ii cel putin interesant

  3. Rares Silva says:

    Is curios cum simuleaza temperatura dintr-un oras aglomerat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *